Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΦΑΙΡΕΣ-ΑΚΤΙΝΕΣ

Ο Μάχα Τσόχαν (Μάχα=Μέγας, Τσόχαν=Ηγέτης) που είναι η ιθύνουσα Δύναμη, πίσω από κάθε εκδήλωση των Επτά Ακτίνων πάνω στον Πλανήτη μας, αναφέρει:

"…Διαλογιζόμενοι τη Θεότητα σαν ΄Ηλιο… σαν την κεντρική Εστία από την Οποία προέρχονται τα πάντα μέσα στο Σύμπαν… υπάρχουν Επτά Μεγάλες Σφαίρες Συνειδήσεως οι οποίες την περιβάλλουν και οι οποίες χωριστά η μία από την άλλη, έχουν περιφέρειες και σύνορα σαν όρια επιρροής.
Οι επτά αυτές σφαίρες / ακτίνες της συνείδησης, που είναι η "αύρα της Θεότητας",
► περιέχουν τα πνευματικά πρότυπα / ιδέες όλων των μορφών και εκδηλώσεων, από τη χλόη μέχρι το πιο απαστράπτοντα αστέρι και
► κατοικούνται από Μεγάλες, αφιερωμένες θείες Υπάρξεις, που σκοπό έχουν να πραγματοποιήσουν τη Θεία Θέληση στο Σύμπαν.

Καθώς οι Πρότυπες αυτές ιδέες προχωρούν από τη μια σφαίρα στην άλλη, καθώς οδεύουν για να εκδηλωθούν στον κόσμο της ύλης, απορροφούνται από τις Υπάρξεις και τις Διάνοιες κάθε σφαίρας. ΄Ετσι επιτελείται μια διαρκής τροποποίηση του Θείου Φωτός και μια επένδυση της Θείας συνείδησης ώστε μεθοδικά να ενσωματώνονται και στη συνέχεια να φτάνουν την 7η σφαίρα, το αιθερικό πεδίο, και να παραμένουν εκεί για να παραληφθούν από τον κόσμο της μορφής….

Στην 7η σφαίρα με το μεγάλο της Ηγέτη τον ΄Αγιο Γερμανό, πρέπει να προσβλέπουμε για επαφή μεταξύ της εξωτερικής συνείδησης και των θείων προτύπων της Θέλησης του Θεού και των Αγγελιαφόρων του.
Η 7η σφαίρα κρατά μέσα της το αιθερικό πρότυπο κάθε εκδήλωσης του Θείου Σχεδίου, που ρυθμικά κατέβηκε μέσα από τις έξι σφαίρες που προηγήθηκαν και που περιμένει έκφραση σε φυσική μορφή. Είναι η πρώτη σφαίρα πάνω από τη διατονική κλίμακα, του περιορισμού και της ατέλειας, στην οποία η ψυχή ανέρχεται κατά την πορεία της για να επιστρέψει εκεί από όπου προήλθε.
Επομένως, το υπούργημα του Ηγέτη της 7ης σφαίρας είναι να προμηθεύσει τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία η ανθρωπότητα θα μπορέσει πάλι να ενώσει τη συνείδησή της με τις Εσωτερικές σφαίρες και να γίνει ο αγωγός της Θείας τελειότητας, μέσα από τη συνείδηση του εξωτερικού εαυτού.

Η σφαίρα αυτή κυριολεκτικά "διαρρηγνύεται" από το πλήθος των καλών πραγμάτων, που της παραδόθηκαν, καθώς κατέβηκαν τη μια μετά την άλλη τις προηγούμενες έξι σφαίρες.
Εξαιτίας της αντίδρασης και της άρνησης της εξωτερικής συνείδησης του ανθρώπου να δεχτεί το Θείο Σχέδιο, το αιθερικό πεδίο δε μπόρεσε να διαβιβάσει τα αγαθά και τις δόξες που κατέβηκαν από τις υψηλότερες σφαίρες ώστε να ολοκληρώσει το ρυθμό της δημιουργικής προσπάθειας. Ο καθένας από την ανθρώπινη οικογένεια μπορεί να ζητήσει από τον Ηγέτη της 7ης ακτινας να γίνει αγωγός για τα αγαθά και για την τελειότητα που υπάρχει εκεί.
Ο καθένας, που ζει πάνω στη γη σήμερα ή στο μέλλον, έχει ένα πρότυπο, ένα υπόδειγμα, ένα αρχέτυπο, μία Θεία Παρουσία που διαμένει σε μια από τις επτά σφαίρες. Κάθε μία από τις ενσαρκωμένες αυτές ψυχές, προορίζονταν να είναι ένα ραδιοβόλο κέντρο πνευματικής δύναμης, προερχόμενης από την εσωτερική σφαίρα, στην οποία, το "Εγώ Ειμί", η ψυχή του, διαμένει.

Πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο ίδιος ο Υψηλότερος εαυτός του ζει στην πραγματικότητα και ότι εξυπηρετεί τη ζωή σε μια από τις Σφαίρες αυτές, αναπτύσσοντας ορισμένα θεία Σχέδια, μέσα από την υψηλότερη συνείδησή του, η οποία περιμένει τη δεκτικότητα της εξωτερικής διάνοιας για να βρει έκφραση στον κόσμο αυτό της μορφής.

Τα παρόντα χαρακτηριστικά του ατόμου, ανεξάρτητα από το πόσο λίγο έχουν αναπτυχθεί, είναι ενδεικτικά της ακτίνας και της σφαίρας στην οποία κανονικά το άτομο ανήκει. Όπως ο άνθρωπος εξαγνίζει και τελειοποιεί τους φορείς του, ο κραδασμός του ανυψώνεται και εν καιρώ αποβαίνει κέντρο ραδιοβολίας της σφαίρας στην οποία η ψυχή του, η "Εγώ Ειμί", διαμένει και εξασκεί ευεργετική επίδραση πάνω σε όλη τη ζωή γύρω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: